Goodboards winter- en watersport producten

Goodboard product informatie

Al meer dan 25 jaar is het team van Goodboards met volle overgave bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van snowboards. Met de ervaring en kennis die zij in huis hebben, hebben zij in 2010 het merk ‘Goodboards’ opgericht. Goodboards is een Duits bedrijf en is gevestigd aan de Ammersee in de omgeving van München.

De winter- en watersport collecties die zij zelf ontwikkelen en produceren, zijn gericht op volwassenen en veeleisende sportieve doelgroepen. Dat is ook één van de redenen waarom er voornamelijk hoogwaardige boards gemaakt worden. Niet alleen de zeer goede rij-eigenschappen, maar ook het tijdloze design, van de uit hout opgemaakte snowboards, wordt daarom door steeds meer snowboarders gewaardeerd.

Om maximaal rendement en optimaal evenwicht tussen vraag en aanbod te bewerkstelligen, zal Goodboards slechts in beperkte aantallen worden geproduceerd. Ook wordt het merk uitsluitend verkocht via gekwalificeerde c.q. geselecteerde sportwinkels.

Technologie

Bij het gebruik van de materialen worden absoluut geen compromissen gesloten en dit merk je direct aan de kwaliteit van alle producten! Goedkope materialen, vaak gebruikt bij de productie van boards uit het verre oosten, zijn een absoluut taboe voor Goodboards. Tijdens de productie worden alleen hoogwaardige materialen gebruikt volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

Alle goodboards zijn voorzien van gesinterde grafietbedekking met Nanocarbon, een kern van massief hout, triaxiaal fiberglas en Carbon-Kevlar-Power-Stringers. Echt houtfineer geeft de modellen (Prima, Wooden en Legends) exclusiviteit, uniciteit en een uitstekende demping.

Doelgroep

Snowboarden is volwassen geworden en daarmee ook veel snowboarders en fans van deze sport. Felgekleurde mainstream ontwerpen en korte jib boards spreken niet noodzakelijkerwijs de meer volwassen rijders aan. Ze hebben andere vereisten voor een snowboard. Daarom koos Goodboards bewust voor volwassen snowboarders als hun doelgroep.

De selectie van lengtes is teruggebracht tot de belangrijkste binnen de doelgroep en is aangevuld met longboards. Dit heeft ook invloed op de breedtes van de planken. Ze zijn afgestemd op de behoeften van Europeanen. Dat betekent dat ze breed genoeg zijn om zonder problemen te werken met de meest gebruikte schoenmaten.

Productie

Alle Goodboards worden met veel liefde in Europa gebouwd. Handgemaakt door mensen voor wie wintersport iets bijzonders betekent en die onder eerlijke voorwaarden en lonen werken. Verplaatsing van productie naar het Azië of Afrika om de winst te vergroten, is voor Goodboards gelukkig geen optie.